نوشته شده توسط : آرش

سیری اجمالی بر گوشه هایی از اندیشه فرماندهی، مدیریتی و رهبری نظامی حضرت علی (علیه السلام):با تأمل در نهج البلاغه می توان به بخشی از تفکرات و اندیشه فرماندهی، مدیریتی و رهبری نظامی آن امام (علیه السلام) پی برد. امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به عنوان، الگوی کامل، در گفتار و کردار خود به موضوع استراتژیک جهاد و مسائل مربوط به آن پرداخته است و در بحث نظری راجع به جهاد، دیدگاه های اسلام را به نحوی زیبا و در عین حال قوی و مستدل تبیین نموده است و در زمینه هدف های والای جهاد و راه های مشروع و معقول، وصول به آن هدفها، تفکرات نابی را با استناد به منبع عظیم وحی ارائه داده است (فرامرزی، 13:1380). حضرت علی (علیه السلام) به طور کلی از جنگ امتناع ورزیده و در مکتوباتی که به لشگریانش پیش از آغاز جنگ صفین می نویسد، به این موضوع اشاره کرده و می فرماید:
«با دشمن جنگ را آغاز نکنید تا آنها شروع کنند زیرا بحمدالله حجت با
شماست و آغازگر جنگ نبودنتان تا آن که دشمن به سوی شما آید، حجت دیگری بر حقانیت شما خواهد بود اگر به اذن خدا شکست خوردند و گریختند، آن کس را که پشت کرده نکشید و آن کس را که قدرت دفاع ندارد آسیب نرسانید و مجروحان را به قتل نرسانید» (نهج البلاغه، نامه 495:14).
پس طبق آموزه های نهج البلاغه جنگ و جهاد دفاعی دارد (رسولی، 118:1389). بنابراین در سیره و عملکرد حضرت علی (علیه السلام)، که منطبق با معارف اسلامی است؛ جنگ هدف نیست، بلکه وسیله ای است برای تحقق اهداف انسانی و الهی مانند عدالت، دفاع از آزادی، رهایی مظلومان، دفاع از شرف و آبرو و... است. در اینجا تنها به بخشی از ارزش ها که در افکار و اندیشه های فرماندهی، مدیریتی و رهبری نظامی آن حضرت مورد عنایت قرار گرفته اند، اشاره می شود:
الف) اقامه حق به عنوان هدف جنگ و جهاد: قرآن کریم حق را امر الهی می داند (انعام: 75)؛ و تبعیت از باطل را ویژگی کافران بر می شمرد (محمد:3) در اندیشه های نظامی حضرت علی (علیه السلام) که مبتنی بر تعالیم دین مبین اسلام است اقامه حق به عنوان هدف جنگ و جهاد مطرح است. امام علی (علیه السلام) در جریان سرکوبی پیمان شکنان، جبهه آنان را ادامه جبهه شرک می خواند و جبهه خود را تداوم جبهه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) معرفی می نماید و هدف جهاد خود را نشان دادن چهره حق از درون باطل عنوان می کند (فرامرزی، 21:1380). از سویی دیگر ایشان فلسفه حکومت و زمامداری را در اقامه حق و نفی باطل می دانند و بر ضرورت حق گرایی تأکید می نمایند (نهج البلاغه، نامه 607:66). در این منش، حق، مهم ترین و با ارزش ترین نیاز و حیثیت حیات بشر محسوب می گردد و پاسداری عاشقانه از حق و حق مداری بر هر امر دیگری مقدم است و هدف وسیله را توجیه نمی کند (رشیدزاده، 109:1387).
ب) حفظ اسرار نظامی: اندیشه نظامی حضرت علی (علیه السلام) به حفظ اسرار نظامی توجه داشته، در عمل و بیان اجرا کرده و به یارانش تعلیم می دهد.



:: برچسب‌ها: مدیریت نظامی , حضرت علی(ع) ,
:: بازدید از این مطلب : 1409
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

                                                                                                                                       

جريان 14مارس كه از روند دموكراتيك در لبنان ناراضي است و آن را مغاير با اهداف خود و منافع آمريكا و عربستان در اين كشور مي‌بيند، سعي دارد تا با كشاندن مردم به خيابان‌ها در روند تشكيل دولت اختلال ايجاد كند. در همين راستا دفتر دبيرخانه اين جريان با فرا رسيدن روز 14 مارس و سالگرد تجمع هواداران اين حزب در بيروت مردم را به تجمعات خياباني دعوت كرده و از هواداران اين جريان خواست تا در روز يك‎شنبه 13مارس در ميدان شهداي بيروت تجمع كنند. با وجود مواضع بي‌طرف نجيب ميقاتي مأمور تشكيل كابينه لبنان، آمريكا و عربستان سعودي براي پيشبرد سياست‌هاي خود در ادامه روند فعاليت دادگاه حريري اصرار دارند كه "سعد حريري" نخست‌وزير پيشبرد امور كنوني لبنان كه البته در ايجاد وفاق و همگرايي ميان گروه‌هاي لبناني شكست خورده، بار ديگر قدرت را در اين كشور در دست بگيرد، به همين علت جريان 14 مارس در اقدامي يك‎جانبه با انتخاب هر فرد ديگري به عنوان مأمور تشكيل كابينه مخالف است و در همين راستا مانع‌تراشي را در روند تشكيل دولت به وسيله ميقاتي در دستور كار خود قرار داده است. گزارش زير نگاهي دارد به لبنان، بافت اجتماعي، تاريخ سياسي اين كشور و نيز فعاليت سياسي جريان 14 و تلاش آن براي پياده كردن برنامه‌هاي غرب در اين كشور و ترفندهاي آن براي تضعيف سلاح مقاومت كه اكنون نيز اين موضوع را هدف اصلي برنامه خود قرار داده است. * موقعيت جغرافيايي لبنان جمهوري لبنان كشوري كوچك و كوهستاني در غرب آسيا در كناره شرقي درياي مديترانه است. اين كشور از زمان اشغال سرزمين فلسطين توسط رژيم صهيونيستي تاكنون گاه در حاشيه و گاه در متن مناقشه اعراب - اسرائيل قرار داشته و تا سال 1943 يعني زمان استقلال خود تحت قيمومت فرانسه بود. *وضعيت اجتماعي لبنان تا سال 1920 يعني فروپاشي امپراتوري عثماني و تحت قيمومت قرار گرفتن آن از نظر سياسي و اجتماعي كشوري تجزيه شده بود و عثماني‌ها آن را اداره مي‌كردند. پس از جنگ جهاني اول و واگذاري مناطق دره بقاع، منطقه شمال، نواحي ساحلي و جبل عامل (جنوب لبنان)، لبنان بزرگ شكل گرفت كه ويژگي مهم آن اختلاط نژادها و مذاهب مختلف بود. بر اين اساس جامعه لبنان، جامعه‌اي متشكل از گروه‌هاي نژادي و مذهبي مختلف و متفاوت است كه نه‎تنها مرزهاي جغرافيايي، بلكه ترس و شك آنها را از يكديگر جدا ساخته است. در چنين جامعه‌اي اگرچه مسلمانان و مسيحيان ساليان سال در كنار هم زندگي كرده‌اند، اما دودستگي عميقي بر سر عربي بودن يا غيرعربي بودن يا نوع عربي بودن مليت اين جامعه وجود داشته كه در كنار عوامل مذهبي و مسائل سياسي از ايجاد يك جامعه واحد جلوگيري كرده است.



:: برچسب‌ها: لبنان , 14ماریس , سیاسی ,
:: بازدید از این مطلب : 712
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

نمونه های از نبردچریکی در کردستان ایران:

اصولا عمليات مين گذاري يکي از سهل‌ترين نوع اقدامات ضد انقلاب در کردستان بوده که از يک طرف ضربات مادي خوبي در بر داشته و از طرف ديگر کمترين ضربات و تلفات را نيز براي دشمن ايجاد مي‌کرد. ( همانطور که ميدانيد در هر اجراي عمليات کمين احتمال تلفات در نيروي کمين زننده هم وجود دارد ). اين عمليات عمدتا به دو صورت مشاهده ميشود.



:: برچسب‌ها: جنگ , چریک , کردستان , ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 853
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

ت-۱-۲محدودیتها

       

    • نداشتن مقدورات کافی جهت عملیات افندی(دفاعی)از یک منطقه و اجرای عملیات طولانی.

       

    • کمبود اسلحه؛ تجهیزات؛تدارکات برای عملیات رزمی.

       

    • احتیاج شدید به غیر نظامیان محلی و نیروهای حمایت کننده خارجی و دریافت تدارکات و تجهیزات.

        

    • اشکال در اطلاع رسانی عمومی و بر قراری ارتباط بین منطقه عملیاتی جنگهای چریکی و ارکان و ستادهای نیروهای خودی.

      

    • تقلیل قدرت رزمی بعلل ناشی از عدم تمرکز و کنترل و در مواردی تفرقه شدید بین افراد.

        

    • محدود بودن عملیات در نتیجه اقدامات کنترلی دشمن و احتیاج به برقراری سیستم امنیت ودفاع غیر معمولی.

در ممالک اسلامی رعایت قوانین اسلامی باعث برخی از محدودیتهای

می شود که در سایر مذاهب وجود ندارد (استفاده جنس مونث در جمع آوری اطلاعات)



:: برچسب‌ها: جنگ , چریک ,
:: بازدید از این مطلب : 681
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

مقدمه

تاریخ شروح جنگ چریک برای کسی روشن نیست .شاید زمانی

که خداوند به شیطان دستور داد که به آدم سجده کند وشیطان سر باز زد واز درگاه خداوند رانده شد وازخدا درخواست دست مزد عبادتهایش را کرد،واز خدا راه نفوذ دردل آدم را نمود. جنگ نابرابر شروع شد.شیطان باتوان بسیار قوی وقدرت وسوسه وفریب وآنگاه آدم باسلاح توکل وتوبه......

جنگ چریک دردوران مختلف باعنایت موقعیت زمانی ومکانی آن دوره انجام گرفته است(درزمان ایران باستان، کشورهان ،یونان ،آمریکا ،مکزیک و آفریقا...)

در یک جمله می توان گفت :عامل تمامی شاخه های جنگهای نامنظم (جنگ چریک ،گریز فرار ،براندازی ،تروروحتی نبردهای اطلاعاتی )فردی به نام چریک

می باشد .

 

در قالبهای مختلف (مرد ،زن ،پیروجوان  ،کشاورز،بازاری، کارگر،راننده، دانشجو)ودر کوه ،شهر،دریا ،در جنگل و...درهمه جا وهمه کس امکان در یک چریک باشد.

 

در کشور ما جنگ سابقه طولانی دارد خصوصا در200 سال اخیرو بعداز پیروزی انقلاب اسلامی در نقاط مختلف گسترش یافت وهمچنان در برخی جاها ادامه یافته است (کردستان وآذربایجان شرقی وغربی ---)

امید است دراین مطالب ناچیز بتوانم حداقل اطلاعات لازم در مورد جنگ چریک جمع آوری وبه علاقمندان ارائه  دهم .

 



:: بازدید از این مطلب : 4044
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

با وجود آنكه گزارش هاي رسانه هاي غالب به طور كلي ماهيت تشويقي داشته و دارند و فاقد اهميت بوده و هستند و با توجه به ماهيت موضوع هايي كه نخبگان جهاني پشت درهاي بسته به بحث مي گذاشتند، بيلدربرگي ها احساس كردند بايد از انكار خود دست بردارند.
آنها برگزاري مصاحبه هاي مطبوعاتي پيشاپيش نشست ها را شروع كردند و درآن فهرست ناقص شركت كنندگان را عرضه و تأكيد مي كردند كه كامل است و مي گفتند دراين سه روز كار چشمگيري انجام نمي دهند. بعداً، پس از نشست، مصاحبه مطبوعاتي ديگري برگزاري مي كردند و اعلام مي كردند كه كاري انجام نداده اند.  

راكفلر از پنهان كاري دفاع مي كند

نلسون راكفلر، معاون رئيس جمهور، كه به سختي مي كوشيد در سال 1976 نامزد رياست جمهوري شود، تا حدودي با مطبوعات جناح چپ رابطه دوستانه اي داشت تا اينكه مسئله بيلدربرگ سبب شد تا وي ناشيانه از پنهان كاري دفاع كند. لبخند هميشگي وي ناپديد و حالت مكدري بر چهره شاد وي مستولي شد. پاسخ وي طولاني و درهم برهم بود، اصلا پاسخ نبود. آشكارا يكه خورده بود.
به نظر مي رسيد وقتي سوال مطرح شد، اطلاع از تاريخچه بيلدربرگ به ذهن راكفلر رسيد؛ صورت وي شاد بود تا اينكه كلمه بيلدربرگ بر زبان آورده شد و چهره اش به سرعت درهم رفت.
به سرعت پاسخ داد:
«من به يك نشست رفتم... تبادل آراء ميان چنين گروه هايي، آ،آ، ضروري است. خيلي سودمند است، آ، كه مردم... برخي به صورت علني... برخي به صورت خصوصي.»
راكفلر مكث كرد و پس از اين جمله ناقص نگاهي ناراحت به اطراف انداخت و ادامه داد:
«عده اي از رهبران مخالفين از كشورهاي ديگر حضور داشتند كه اگر اين نشست ها علني بود، از ابراز نظر اكراه داشتند. مي توانم تمايل مطبوعات را درك كنم، آ، اين امر براي سنا اهميت زيادي دارد.»
يك مكث ديگر- اين بار به نظر رسيد چشمانش به دنبال كمك مي گردند. همكار ديرينأ راكفلر در بيلدربرگ و مشاور سياسي اين گروه، يعني هنري كيسينجر وزير خارجه، حضور نداشت.
«اگر دادگاه يادداشت كارمندي را مطالعه كند، چطور ممكن است، اين مشكلي بسيار جدي است. «قوانين آفتاب» ]اشاره به قوانيني كه مستلزم آن است كه امور عمومي به طور علني انجام شود[ جذابيت زيادي دارند، اما بايد آنها را با توجه به اين موضوع ها بررسي كنيم و، آ، در اين زمينه به تعادل برسيم.»
منظور از اين جواب، پاسخ به سؤال من بود:



:: برچسب‌ها: توطئه , بین الملل , بیلدربرگ ,
:: بازدید از این مطلب : 672
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

جملات زیبا و پند آموز دکتر علی شریعتی

 

 

اما چه رنجی است لذت ها را تنها بردن و چه زشت است زیبایی ها را تنها دیدن و چه بدبختی آزاردهنده ای است تنها خوشبخت بودن! در بهشت تنها بودن سخت تر از کویر است

برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه، قدرت و جرات لازم است . وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند…

.

.

وقتی که دیگر نبود
من به بودنش نیازمند شدم
وقتی که دیگر رفت
من به انتظار آمدنش نشستم
وقتی که دیگر نمی توانست مرا دوست بدارد
من او را دوست داشتم
وقتی که او تمام کرد
من شروع کردم
وقتی که او تمام شد
من آغاز کردم
چه سخت است تنها متولد شدن
مثل تنها زندگی کردن است
مثل تنها مردن

.

.

دنیا را بد ساخته اند … کسی را که دوست داری ، تو را دوست نمی دارد … کسی که تورا دوست دارد ، تو دوستش نمی داری … اما کسی که تو دوستش داری و او هم تو را دوست دارد … به رسم و آئین هرگز به هم نمی رسند … و این رنج است …

.

.

شرافت مرد هم چون بکارت یک دختر است اگر یکبار لکه دار شد دیگر جبران پذیر نیست

شرافت مرد هم چون بکارت یک دختر است اگر یکبار لکه دار شد دیگر جبران پذیر نیست

——————————–
اما گزین گونه هایی از استاد علی شریعتی
آنگاه که تقدیر نیست و از تدبیر نیز کاری ساخته نیست خواستن اگر با تمام وجود با بسیج همه اندامها و نیروهای روح و با قدرتی که در صمیمیت است تجلی کند اگر هم هستیمان را یک خواستن کنیم یک خواستن مطلق شویم و اگر با هجوم و حمله های صادقانه و سرشار از امید و یقین و ایمان بخواهیم پاسخ خویش را خواهیم گرفت.

——————————–

خداوندا
از بچگی به من آموختند همه را دوست بدار
حال که بزرگ شده ام
و
کسی را دوست می دارم
می گویند:
فراموشش کن

——————————–

خدایا به من زیستنی عطا کن
که در لحظه ی مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است
حسرت نخورم
و مردنی عطا کن
که بر بیهودگی اش سوگوار نباشم

——————————–

خدایا من در کلبه حقیرانه خود کسی را دارم که تو در ارش کبریایی خود نداری
منچون تویی را دارم
وتو چون خود نداری

——————————–

پروردگارا به من تو فیق عشق بی هوس،تنهایی در انبوه جمعیت و دوست داشتن بی آنکه دوست بداند عنایت فرما

——————————–

… نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد … نمیخواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت … ولی بسیار مشتاقم … که از خاک گلویم سوتکی سازد … گلوم سوتکی باشد به دست کودکی گستاخ و بازیگوش … تا که پی در پی دم گرم خویش را بر گلویم سخت بفشارد …. و سراب خفتگان خفته را آشفته تر سازد … تا بدین سان بشکند دائم سکوت مرگبارم را …

——————————–

به من بگو نگو ، نمیگویم ، اما نگو نفهم ، که من نمی توانم نفهمم ، من می فهمم .

——————————–

روزی که بود ندیدم….روزی که خواند نشنیدم
روزی دیدم که نبود….روزی شنیدم که نخواند

——————————–

خدایا به من توفیق تلاش در شکست
صبر در نومیدی
عظمت بی نام دین بی دنیا
عشق بی هوس عطا کن

——————————–

سرمایه های هر دلی حرف هایی است که برای نگفتن دارد.

——————————–

من هرگز نمی نالم…قرنها نالیدن بس است…میخواهم فریاد بزنم…!اگر نتوانستم سکوت میکنم….
——————————–
همواره روحی مهاجر باش به سوی مبدا به سوی آنجا که بتوانی انسانتر باش
و از انچه که هستی و هستند فاصله بگیری این رسالته دائمی توست

——————————–

خداوندا به هر کس که دوست میداری بیاموز که عشق از زندگی کردن بهتر است و به هر کس که دوست میداری بچشان که دوست داشتن از عشق برتر است.

——————————–

هر انسان کتابی است در انتظار خواننده اش.

——————————–
انها(دشمنان)از فهمیدن تو می ترسند.از گاو که گنده تر نمیشوی می دوشنت و از اسب
که دونده تر نمیشوی سوارت میشوند و از خر که قوی تر نمیشوی بارت میکنند. انها از
فهمیدنتو میترسند.

——————————–

ارزش انسان به اندازه حرف هایی هست که برای نگفتن دارد.
——————————–

اگر تنهاترین تنهاها شوم باز خدا هست.او جانشین همه نداشتن هاست.نفرین و آفرین ها
بی ثمر است.اگر تمامی خلق گرگ های هار شوند و از آسمان هول و کینه بر سرم بارد تو
تنهای مهربان و جاوید و آسیب ناپذیر من هستی.ای پناهگاه ابدی !
تو میتوانی جانشین همه بی پناهی ها شوی.

——————————–

عمیقترین و بهترین تعریف از عشق این است که :
عشق زاییده تنهایی است…. و تنهایی نیز زاییده عشق است…
تنهایی بدین معنا نیست که یک فرد بیکس باشد …. کسی در پیرامونش نباشد!
اگر کسی پیوندی ، کششی ، انتظاری و نیاز پیوستگی و اتصالی در درونش نداشته باشد تنها نیست!
برعکس کسی که چنین چنین اتصالی را در درونش احساس میکند…
و بعد احساس میکند که از او جدا افتاده ، بریده شده و تنها مانده است ؛
در انبوه جمعیت نیز تنهاست ……
کتاب نیایش

——————————–

خدایا : «چگونه زیستن »را به من بیاموز ،« چگونه مردن» را خود ، خواهم دانست .
خدایا : رحمتی کن تا ایمان ، نام ونان برایم نیاورد ، قوتم بخش تا نانم را؛ وحتی نامم را در خطر ایمانم افکنم.
تا از آنها باشم که پول دنیا می گیرند وبرای دین کار می کنند ؛ نه آنها که پول دین می گیرند وبرای دنیا کارمی کنند .

——————————–

باور نمی کنم

هرگز باور نمی کنم که سال های سال همچنان زنده ماندنم به طول انجامد. یک کاری خواهد شد. زیستن مشکل است و لحظات چنان به سختی و سنگینی بر من گام می نهند و دیر می گذرند که احساس می کنم خفه می شوم. هیچ نمی دانم چرا؟

اما می دانم کس دیگری در درون من پا گذاشته است و اوست مرا چنان بی طاقت کرده است. احساس

می کنم دیگر نمی توانم در خود بگنجم و در خود بیارامم و از بودن خویش بزرگتر شده ام

و این جامه بر من تنگی می کند. این کفش تنگ و بی تا بی قرار!

عشق آن سفر بزرگ! آه چه می کشم!

چه خیال انگیز و جان بخش است این جا نبودن.

——————————–

معشوق من چنان لطیف است
که خود را به « بودن » نیالوده است
که اگر جامه ی وجود بر تن می کرد
نه معشوق من بود . . .
——————————–

چه تلخ و غم انگیز است سرنوشت کسی که طبیعت نمی تواند سرش کلاه بگذارد… این سرزمین را با عقل مصلحت اندیش ساخته اند. پس باید با عقل مصلحت اندیش در آن زیست. و چاره ایی دیگر پیدا نیست و من «چنین کردم» اما «چنین نبودم» و این دوگانگی مرا همواره دو نیمه می کرد.

وقتی کبوتری شروع به معاشرت با کلاغها می کند پرهایش سفید می ماند، ولی قلبش سیاه میشود. دوست داشتن کسی که لایق دوست داشتن نیست اسراف محبت است

——————————–

دل های بزرگ و احساس های بلند، عشق های زیبا و پرشکوه می آفرینند

——————————–

اما چه رنجی است لذت ها را تنها بردن و چه زشت است زیبایی ها را تنها دیدن و چه بدبختی آزاردهنده ای است تنها خوشبخت بودن! در بهشت تنها بودن سخت تر از کویر است

——————————–

· اکنون تو با مرگ رفته ای و من اینجا تنها به این امید دم میزنم که با هر نفس گامی به تو نزدیک تر میشوم . این زندگی من است

——————————–

وقتی خواستم زندگی کنم، راهم را بستند.وقتی خواستم ستایش کنم، گفتند خرافات است.وقتی خواستم عاشق شوم گفتند دروغ است.وقتی خواستم گریستن، گفتند دروغ است.وقتی خواستم خندیدن، گفتند دیوانه است.دنیا را نگه دارید، میخواهم پیاده شوم

——————————–

گر قادر نیستی خود را بالا ببری همانند سیب باش تا با افتادنت اندیشه‌ای را بالا ببری



:: برچسب‌ها: دکتر علی شریعتی , پندآموز ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

پدرم
آرزوهایم را قورت می داد
تا چشمانم مه گرفت
چون
دستش مانند
پای برادرم همیشه لُخت بود…
چقدر صورتم
بوی زحمت می گیرد
وقتی نوازشم می کند!






:: برچسب‌ها: پدر , زحمت , نوازش ,
:: بازدید از این مطلب : 713
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش

لیست بیمارستانهای ارومیه:

  • بیمارستان آذربایجان

    شماره تماس: 4- 3463300 و اورژانس : 3944555-0441
    آدرس: ارومیه، خیابان شهید بهشتی، بالاتر از دانشگاه آزاد
    وب سایت:http://azarbaijanhospital.com

  • مرکـــز آموزشی درمانی امام خمینی (ره)

    شماره تماس: 3469931 - 3459538 - 3459539 - 3459540 - 3459541
    آدرس: ارومیه، بلوار آیت ا... مــدرس - بلوار ارشاد
    وب سایت:http://www.emam.umsu.ac.ir
    ایمیل: emam-h-uvm@umsu.ac.ir

  • مرکز آموزشی درمانی آیت ا... طالقانی

    شماره تماس: 3444591 - 3444592 - 3444593
    آدرس: اروميه، خیابان کاشانی، روبروی مجتمع ورزشی تختی، مرکز آموزشی درمانی آیت ا... طالقانی
    وب سایت:http://talegani.umsu.ac.ir
    ایمیل: hospital_taleghani@yahoo.com

  • مركز آموزشي درماني شهيد مطهري اروميه

    شماره تماس: 2237077
    آدرس: ارومیه، خيابان كاشانی، روبروی خیابان پانزدهم

  • بیمارستان شهید عارفیان

    شماره تماس: 2233190
    آدرس: ارومیه خیابان امام خیابان بسیج

  • بیمارستان رازي اروميه (روانپزشكي)

    شماره تماس: 33-2622932
    آدرس: ارومیه ، جاده سلماس -جنب اداره جهاد کشاورزی- مرکز آموزشي ودرماني رازی اروميه

  • مرکز درمانی و پژوهش امید

    شماره تماس: 3850004 - 0441
    آدرس: : اورمیه، شهرک فرهنگیان، جنب خیابان امید، مرکز درمانی و پژوهش امید. اورمیه صندوق پستی : 588-57135
    وب سایت: http://www.omidcharity.com

  • بیمارستان دکتر صولتي

    شماره تماس: 22222229
    آدرس: ارومیه ، خيابان امام پلاک 602

  • بیمارستان شفا

    شماره تماس: 2225588
    آدرس: ارومیه خیابان امام

  • بیمارستان سيد الشهدا (ع)

    شماره تماس: 2375907
    تلفن گویا: 2332099
    آدرس: ارومیه بلوار 17شهريور روبروی خ صمدزاده

  • بیمارستان امام رضا(ع)

    شماره تماس: 2233190
    آدرس: ارومیه خ مولوي -خ امام رضا (ع)

  • بیمارستان 523

    شماره تماس: 2233190
    آدرس: ارومیه ، بلوار برق، روبروی خیابان استادان


:: برچسب‌ها: ارومیه , لیست بیمارستان ,
:: بازدید از این مطلب : 2610
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آرش
 
معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیه

شهر ارومیه در جلگه‌ای‌ به طول‌۷۰ کیلومتری و عرض ۳۰ کیلومتر در کنار دریاچه‌ی ارومیه گسترده است. پیشینه‌ی تاریخی و استقرار این شهر در مسیر قفقاز، ارمنستان، آسیای صغیر و بین‌النهرین و نیز زمین‌های بارور‌‌‌‌‌‌ و آب و هوای مساعد، اهمیت بسیار ویژه‌ای را به آن بخشیده است.

انتساب چند زرتشتی که در هنگام تولد عیسی(ع) به بیت اللحم رفته بودند و در ارومیه مدفونند حاکی از آن است که این شهر یکی از بزرگترین کانون‌‌های مذهبی و اجتماعی گذشته‌‌های دور بوده است و سرداران ‌و امپراطوران روم جهت دستیابی به آتشکده‌ی بزرگ زرتشتیان (آذرگشنسب) و پایتخت ساسانیان (گزنا) – تخت سلیمان – بارها از آن عبور کرده‌اند.

نام باستانی این شهر و دریاچه آن چی چست و چی چتا است. سریانیان آن را اورمیا و ارمنی‌ها اورمی و اعراب آنرا ارمیّه و ایرانیان ارومی یا ارومیه نوشته‌اند. بعد از اسلام نیز ارومیه دومین شهر مهم آذر‌بایجان، پس از مراغه، به شمار می‌رفت.

مسجد جامع ارومیه

مسجد جامع یکی از آثار کهن و قدیمی شهر تاریخی ارومیه است و در خیابان اقبال قرار دارد. این مسجد در میان بازار قدیمی شهر واقع شده و یکی از ارکان اصلی بافت قدیمی شهر است. برخی از محققان معتقدند این بنا ابتدا آتشکده بود و بعد از تسلط مسلمین ویران شد و سپس در قرن هفتم هـ. ق بر روی آن مسجدی ساخته شد. به اعتقاد این گروه از محققان سبک تزیینات، گچبری‌‌ها، ستون بندی‌‌ها و طاق‌‌های مسجد عیناً شبیه به سبک معماری سلجوقیان است.

تاریخ تجدید بنای این مسجد معلوم نیست، اما محراب آن در تاریخ 676 هـ.ق ساخته شده است. این مسجد به همراه سایر اجزاء بافت قدیمی شهر به ویژه بازار و راسته‌‌های آن بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. مسجد جامع با دو در ورودی که از صحن بزرگ آن منشعب می‌شود، به بازار راه دارد. 

این مسجد دارای آثاری از دوره‌‌های مختلف تاریخی است.

آبشار سوله دوکل (دیزج) ارومیه

آبشار سوله دوکل از جاذبه‌های گردشگری آذربایجان غربی محسوب می‌شود. آبشار سوله دوکل از مرتفع‌ترین آبشارهای ایران است.

سوله دوکل در دامنه‌ی کوه دالانپر در منطقه‌ی مرگور واقع است. آبشار دیزج با چمن‌زارهای اطراف در نزدیکی روستای دیزج از توابع زیوه در جنوب غربی شهرستان ارومیه واقع گردیده است. این آبشار یکی از سرشاخه‌های رودخانه‌ی باراندوز چای محسوب می‌گردد.

منطقه و دریاچه‌ی مارمیشو

منطقه‌ی سیاحتی و گردشگری مارمیشو به همراه دریاچه طبیعی آن، در مرز ايران و تركيه و در 45 كيلومتري غرب شهرستان اروميه واقع شده است. وسعت آن حدود 5 هكتار است. درياچه طبیعی مارمیشو محل زيست انواع آبزيان بوده و عده زيادي از مردم براي صيد ماهي (بصورت تفريحي) به اين مكان می‌آيند. در تعطیلات نوروز و همچنین تابستان سالانه هزاران نفر برای گذراندن اوقات فراغت با خانواده‌‌های خود به این منطقه سفر می‌کنند.

سولک

آبشار سولک اروميه-موانا در فاصله حدود 40 کيلومتري غرب شهرستان اروميه و در دامنه‌‌هاي کوه دره ره‌ش قرار دارد. اين آبشار زيبا در انتهاي يک دره پر آب و ديدني در محل روستاي سولک، خودنمايي می‌کند. روستاي سولک ميان دو روستاي دربند و انبي در منطقه موانا واقع است. دره زيباي منتهي به آبشار، دره هفت کاني يا هفت چشمه نام دارد که آب روستاي سولک و آبشار آن را تأمين می‌کند. در ماه‌‌هاي گرم سال آب آبشار براي مصارف کشاورزي از بالادست آن، قطع شده و نماي زيباي آبشار را کمرنگ می‌کند ولي در فصل بهار زيبايي اين نگين طبيعت موانا به اوج می‌رسد. آبشار اصلي اين دره با حدود يک ساعت کوهپيمايي در بالادست آبشار اوليه جلوه بيشتري دارد ولي مسافران و خانواده‌‌ها به همان آبشار اوليه رضايت می‌دهند و از مواهب طبيعت آن لذت می‌برند. طبيعت زيباي منطقه موانا بيشتر متأثر از ريزآبه‌‌هاي جاري از قلل ستاره الوند، دره ره‌ش و کوه‌‌هاي ترگور است. سولک يکي از مهمترين مسيرهاي کوهنوردي در اين منطقه و محل مناسبي جهت ايجاد کمپ‌‌هاي سياحتي و پناهگاه‌‌هاي کوهستاني می‌باشد.

قلعه‌ی بردوک ارومیه

روستاي بردوك (Bardouk) در ابتداي دره سلطاني در دامنه مشرف به رودخانه كم‌آبي كه سرچشمه آن از كوه‌‌هاي تركيه است ساخته شده است. فاصله اين محل تا مرز فعلي ايران و تركيه حدود 15 كيلومتر است. قلعه و مجموعه‌ی آن با تأمين كليه‌ی شرايط ديده‌باني بر دامنه‌ی مثلثي شكل كه راس آن رو به شمال نهاده و يك سلسله زمين‌‌هاي شيبدار كه بصورت پلكاني و صخره‌‌هاي بلند كوهستان قرار گرفته‌اند، بنا گرديده است. كليه‌ی استحكامات حصار پيرامون بنا و بناهاي داخل حصار از سنگ‌‌هاي لاشه‌ای و قلوه سنگ‌‌هاي محلي با ظرافتي قابل تحسين شناخته شده‌اند. در مرتفعترين نقطه‌ی ممكن قلعه، يك برج ديده‌باني در صعب‌العبورترين جا بر روي يك تيغه‌ی كم‌عرض با سنگ‌‌هاي لاشه‌ای و ملات ساروج بنا گرديده و از داخل و خارج با گچ نرم و صاف ميان درزها و بندها بصورت لايه‌ی ضخيمي پر شده است. اين بنا كاملاً سالم و درجهات مختلف داراي روزنه جهت ديده‌باني و يك در ورودي از جبهه شرقي می‌باشد و تنها مختصر تخريبي در كنگره‌‌هاي آن ديده می‌شود.

قلعه‌ی دم دم ارومیه

اين قلعه در سال 1018 هجري قمري برفراز كوهي به همين نام در 18 كيلومتري جنوب غربي اروميه ساخته شده است. اين قلعه به علت ارتفاع زياد از سمت شمال و جنوب و اتصال آن به صخره سمت غربي كه نزديك به زمين است، داراي حصاري محكم و دروازه‌ای در سمت جنوبي است. قلعه از پنج قسمت تشكيل می‌شود كه عبارت است از : قسمت اصلي، قسمت پايين، قسمت سولوق قسمت بوزلوق و بيرون دروازه شرقي. در قسمت شرقي قلعه و منتهي اليه صخره، برجي عظيم بنا شده كه خود در حكم قلعه بوده است. آب مصرفي قلعه از حوضي تأمين می‌گرديد كه با آب باران پر می‌شد. در قسمت شمالي قلعه چشمه‌ای است كه آب كمي دارد. در كنار چشمه حوضي قرار گرفته كه با گنبدي پوشانيده شده است و براي حفاظت از آن نيز برجي احداث شده كه به قسمت اصلي متصل است و آن را سولوق (جاي آب) می‌نامند. در قسمت جنوبي داخل قلعه گودالي احداث شده بود كه زمستانها با يخ و برف پر می‌شد و زير آن حوضي ساخته شده بود كه در ايام كم آبي از آن استفاده می‌شد. براي محافظت اين قسمت نيز قلعه مانند بنا شده بود كه آن را بوزلوق (جاي يخ) يا قارليق (جاي برف) مي‌گفتند و راه آن نيز مانند سولوق مخفي بوده است.

دریاچه و کوه‌‌های دالامپر ارومیه

در منطقه مرزی زیوه (حدود 50 کیلومتری غرب ارومیه) و تقریبا در محل طلاقی مرزهای ایران؛ عراق و ترکیه دو قله بلند است بلندترین قله‌‌های این منطقه هستند که در منطقه زیوه که به یکی «بز سینا» و دیگری «دالامپر» گفته می‌شود که بخاطر همین قله، به رشته کوههای این منطقه‌ی دالامپر اطلاق می‌شود که در کوهپایه‌ی یکی از آنها روستای زیبایی وجود دارد بنام «کچله» که در بلندی یک تپه قرار دارد و وقتی از این روستا به پایین نگاه کنید کل منطقه‌ی سر سبز و بسیار زیبای زیوه دیده می‌شود و چشم‌اندازی دارد که وقتی آنرا ببینید هیچوقت فراموش نخواهید کرد در بالای این روستا و در کوهپایه‌‌های قله‌ی دالامپر جویبارهای باریک از همه جا روان است و در بالای یکی از تپه‌‌ها یک دریاچه بسیار بسیار زیبا قرار دارد که کمی پایین‌تر از آن و در جنوب دریاچه آبشار سوله دوکل قرار دارد که چیزی شبیه گنجنامه‌ی همدان و حتی زیباتر از آن می‌باشد.

چشمه‌‌های آبگرم هفت‌آباد

روستای هفت‌آباد از لحاظ ارتفاع پایین ترین روستای این دهستان از محال مرگور است، که دارای چشمه‌‌های آبگرم متعددی است که برای برخی بیماریهای استخوانی نیز خاصیت درمانی دارد و در فصل تابستان پذیرای مهمانان و گردشگران است.

روستای بند و تفرجگاه بند ارومیه

روستای گردشگاهی بند از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه، در ۳ کیلومتری جنوب غربی ارومیه واقع شده است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۱۴۰۰ متر می‌باشد. این روستا از شمال به روستای میرآباد، از غرب به روستاهای نوشان علیا و سفلی، از طرف شرق به کلیسای سیر، جانوسلو و بزوه و از جنوب به روستای شملکان محدود شده است. آب و هوای این روستا در فصول بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است.

این روستا از دیرباز محل مبادله‌ی کالاها و بازار روستایی منطقه‌ی ارومیه بوده است و در کنار بستر رودخانه‌ی شهرچای به صورت خطی استقرار و امتداد یافته است. قدمت روستای بند به بیش از سه قرن می‌رسد. مردم روستای بند به زبان‌های آذری و کوردی سخن می‌گویند. دین رسمی آن اسلام و پیرو مذهب امام شافعی هستند. 

جاذبه‌های گردشگری بند

روستای بند یکی از تفرجگاه‌های اصلی مردم ارومیه است و مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی آن عبارتند از:

    • تفرجگاه‌های حاشیه رودخانه شهرچای، 
    • باغات پیرامون روستا، 
    • چشم‌انداز کوهستان و تفرجگاه زمستانی بند، 
    • دریاچه‌ی پشت سد شهرچای با قابلیت‌های ورزش‌های آبی، 
    • تفرجگاه پیرامونی سد شهرچای.

پیست اسکی خوشاکو

پیست خوشاکو در 30 کیلومتری غرب ارومیه در منطقه‌ی راژان قرار دارد. این منطقه بدلیل برخورداری از کوه‌‌هایی با شیب مناسب و تجهیزات مرتبط موقعیت ویژه‌ای جهت فعالیت‌‌های ورزش اسکی دارد. همچنین به دلیل وجود پوشش گیاهی مناسب قابلیت ایجاد پیست اسکی روی چمن برای فصول گرم سال نیز مورد انتظار می‌باشد. پیست اسکی خوشاکوی ارومیه، ظرفیت مناسب و مساعدی برای رشد و توسعه ورزش‌‌های زمستانی در آذربایجان غربی است. پیست اسکی خوشاکوی ارومیه، یکی از کانون‌‌های مهم ورزش‌‌های زمستانی در شمال غرب کشور است. در سال‌‌های اخیر در راستای توسعه و تجهیز این مکان تفریحی اقدامات قابل توجهی انجام شده هنوز راه بسیاری برای توسعه‌ی پیست اسکی خوشاکو باقی است. خوشاکوی ارومیه با وجود ویژگی‌‌های منحصر به فرد و جذابیت‌‌های طبیعی‌اش به دلیل نبود امکانات مناسب نتوانسته رونق زیادی به وجود آورد. با توجه به قیمت بالای ابراز ورزش اسکی، وسایل را با قیمت مناسب در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

مجتمع ساحلی چی چست

اين مجتمع در فاصله 18 كيلومتري مسير جاده اروميه به طرف درياچه ارومیه (بندرگلمانخانه) واقع شده و داراي كليه امكانات رفاهي از قبيل: هتل، ويلا، سوئيت، رستوران، قهوه‌خانه‌ی سنتي، سكوهاي اتراق و ميادين ورزش خانوادگي می‌باشد.

دره‌ی قاسملو

این دره، یکی از تفرجگاههای مهم شهرستان ارومیه می‌باشد. 

دره‌ی قاسملو در حدفاصل بین ارومیه و اشنویه قرار دارد که با وسعت زیاد و چشم‌اندازهای طبیعی خود و همچنین چشمه‌‌هایی که در داخل باغ‌‌ها و دره‌‌ها هست زیبایی خاصی به این منطقه داده است در روزهای تعطیل و فصل بهار و تابستان افراد زیادی برای گذراندن اوقات فراغت به این دره می‌آیند.

کوه چهل مرد شهید ارومیه

موقعیت جغرافیایی: رشته‌کوه‌‌های آذربایجان غربی را در واقع باید دنباله‌ی رشته‌کوه عظیم زاگرس محسوب کرد، که در حدود جنوبی استان توسط رودخانه‌ی گدار (گاده‌ر) در شهرستان نقده از رشته‌ی اصلی جدا شده است. این رشته‌کوه که در غرب دریاچه‌ی ارومیه و در امتداد مرز ایران و ترکیه و نیز بخشی از مرز ایران و عراق کشیده شده است، گستره‌ای شمالی جنوبی داشته و یال‌‌های اصلی آن غالباً مرزهای مشترک ایران و کشورهای ترکیه و عراق را تشکیل می‌دهند.

این رشته‌کوه‌‌ها مساحتی بالغ بر 15 هزار و 200 کیلومتر مربع را در بر گرفته‌اند و طول آن در حدود 314 کیلومتر می‌باشد. ارتفاعات این منطقه به علت بعد مسافت و مشکلات دسترسی و نیز مرزی بودن، بسیار کم مورد توجه کوهنوردان کشور قرار گرفته‌اند. لذا کوه‌‌های نوار مرزی آذربایجان غربی بسیار ناشناخته‌اند و این در حالی است که از شمال تا جنوب آن قلل، غارها، دیوارها، یخچال‌‌ها، دریاچه‌‌ها، دره‌‌ها و مناطق جنگلی زیبا و بکر و دیدنی بسیاری وجود دارد که از جمله آنها باید از کلاهک سنگی عظیم ماکو، دره زنگبار ارتفاعات بورآلان، غار عظیم بوغلو، قلل چرکین، اورین، بره عزد، ستاره لوند، زیارت بابیون، دره ره‌ش، دالامپر، بزسینا، مرگ زیارت، سه کوچه و سپی‌ڕێز نام برد.

همچنین دریاچه‌‌های کوهستانی کوچک شمیران، دالامپر و مارمیشو از عمده‌ترین دریاچه‌‌های کوهستانی این دیار می‌باشند.

گفتنی است نام کوه به دلیل وجود چهل قبر که تاریخچه آنها نامعلوم و اهالی منطقه معتقدند که این قبور متعلق به شهدای اسلام است که در بالای این کوه قرار دارند، نامگذاری شده است. 

موزه‌ی ارومیه

موزه‌ی ارومیه در خیابان بهشتی این شهر قرار دارد. این موزه در سال 1346ش بنا شد و دارای یک تالار بزرگ مخصوص اشیای باستانی و تاریخی دوره‌‌های مختلف تاریخی و تالاری کوچک است که به موزه‌ی مردم‌شناسی اختصاص دارد. در این تالار در ایام برگزاری مراسم، فیلم و اسلاید به نمایش گذاشته می‌شود. در موزه‌ی ارومیه مجموعه‌ای از کتاب‌‌های نفیس خطی که اکثر آن‌‌ها قرآن مجید و کتب دینی و اسلامی است، نگهداری می‌شود. همچنین اشیایی از دوره‌‌های ما قبل تاریخ، هم تاریخی و هم اسلامی و نیز اشیایی مربوط به هنرهای ملی و تزیینی مردم‌شناسی، صنایع دستی و ... نیز در این موزه به چشم می‌خورد. 

 موزه‌ی ارومیه یکی از موزه‌‌های غنی کشور محسوب می‌شود و قدیمی‌ترین آثار آن متعلق به هزاره‌ی هفتم ق.م است. در این موزه سه خط نوشته از هزاره اول قبل از میلاد به نام‌‌های "استل کێله‌شین"، "استل موانا" و کتیبه‌ی محمودآباد نگهداری می‌شود که به خط میخی اورارتوبی است. جدیدترین آثار این موزه مربوط به دوره‌ی قاجار است. 

مسجد امام شافعی (رح) ارومیه

مسجد امام شافعي اروميه، (مسجد جامع اهل سنت اروميه) در خيابان دروازه‌ مهاباد كوچه‌ی امام غزالي در مرکز ارومیه‌ واقع است. این مسجد در سال 1288 ه. ش، بنا گردیده و در سال 1360 ه.ش، بازسازی شده است. مناره‌ی قدیمی این مسجد در رده‌ی آثار تاریخی شهرستان به ثبت رسیده است. این مسجد همکنون محل برگزاری نمازهای جمعه‌ و جماعات و عیدین اهل سنت است.

کلیسای سیر ارومیه

نام اصلي اين كليسا مارسرگيز مي‌باشد و در 5 كيلومتري جنوب‌غربي شهر اروميه نزديك تفرجگاه بند قرار دارد. مارسرگيز از كلمه‌ی مار به معني حضرت يا صاحب و سرگيز لغت يوناني سن جرج می‌باشد كه در واقع محل دفن مارسرگيز است. اين كليسا كه زيارتگاه مسيحيان می‌باشد با توجه به سبك معماري و مندرجات كتب مورخان آشوريها بنایي است مربوط به دوره‌ی ساساني كه در زمان خسرو پرويز به مناسبت غلبه‌ی او به روميان توسط زوجه‌اش شيرين ساخته شد.

بازار اروميه 

بازار اروميه در گوشه‌ی جنوب شرقي شهر اروميه واقع گرديده است كه در حال حاضر بخش عمده و سالم آن در بين خيابانهاي امام - عسگرآبادي - اقبال و مهاباد (منتظري) محصور می‌باشد.

طول و عرض این بنا حدوداً 100 در 300 متر می‌باشد.

قديمی‌ترين بخشهاي باقيمانده‌ی محدوده‌ی بازار از دوره‌ی صفويه به بعد می‌باشند؛ مخصوصاً حمامهایي از دوره‌ی زنديه و قاجار باقي مانده كه نمايانگر ذوق معماري دوره‌‌هاي مختلف می‌باشند. هر راسته و بخشي از اين مجموعه داراي فرم و شكل‌بندي خاص خود می‌باشد. وجود تيمچه‌‌ها، سه‌راه‌‌ها، مسجد، حمامها، تماماً دال بر آباداني و تحرك اين بخش از شهر در زماني نه چندان دور می‌باشد.

از خصوصيات بارز اين مجموعه، سادگي معماري آن است، با وجود تفاوتهایي كه از نظر فرم در طاقها و چشمه و گنبدهاي بازار مشاهده می‌شود، هيچ نوع تنوعي از حيث تكنيك هنري مانند كاشيكاري، گچبري، سنگ كاري و دربهاي قديمي پركار چوبي در بازار ديده نمی‌شود، مصالح تمام راسته بازارها و چهارسوها از آجر انتخاب و اكثراً حتي فاقد اندود ساده‌ی گچ نيز می‌باشند.

تنها تنوع مجموعه، ذوق و سليقه‌ی معماران دوره‌‌هاي مختلف است كه هر كدام با انتخاب فرمي خاص از نظر شكل قوسها، اثري از خود به يادگار گذاشته‌اند.

کلیسای ننه مریم

کلیسای ننه مریم- که امروزه به نام کلیسای شرق آشور نامیده می‌شود- در خیابان قدس شهر ارومیه قراردارد و یکی از آثار بی‌نظیر و تاریخی آشوری‌‌های ارومیه است. در سده‌‌های گذشته، دفن اموات در این محل انجام می‌گرفت. این بنا در طی قرون مورد مرمت قرار گرفت. نمای فعلی متعلق به دوره‌ی ساسانی است و دارای طاق‌‌های بسیار جالب و قرینه‌سازی کاملاً زیبا- قابل مقایسه با معماری آتشکده‌‌های ساسانی است. طبق روایت نویسندگان آشوری و مسیحی این بنا قبلاً آتشکده بود و یکی از معابد معروف زرتشتیان این دیار به شمار می‌رفت.

مسجد سردار

مسجد سردار يكي از قديمي‌ترين مساجد شهرستان اروميه مي‌باشد كه داراي آجركاري و ستونهاي قديمي مي‌باشد و قدمتش به دوره‌ی قاجاريه برمي‌گردد. بناي اين مسجد را عظيم‌السلطنه مشهور به سردار ساخته است كه در سال 1331 هـ. ق توسط وي ساعت بزرگي به آن نصب كردند و به همين دليل به مسجد (ساعتلو) نيز شهرت دارد.

معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهآبشار سولک
 
 
 
بازار ارومیهبازار ارومیهبازار ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیه
 
 
 
دریاچه ارومیهدریاچه ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهدره قاسملو
 
 
 
معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیه
 
 
 
معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیه
 
 
 
سد بندقلعه اسماعیل آقاقلعه بردومسجد امام شافعی
 
 
 
معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهکلیسای ننه مریممعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیهمسجد جامع
 
 
 
موزه ارومیهنقشه ارومیهمعرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان ارومیه
 
 
 
 


:: بازدید از این مطلب : 1370
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1393 | نظرات ()